Magnus Hedberg: ”Jag tröttnade på Excelark och ville börja föreläsa på heltid.”

Magnus Hedberg föreläser på Kunskapsgruppens kurs

Magnus är för de flesta kanske mest känd som programledare för TV3:s ”Lyxfällan” men har under drygt ett decennium också varit en mycket uppskattad och anlitad kursledare och föreläsare. Magnus besitter den unika förmågan att fängsla sina åhörare genom såväl träffsäker humor som ytterst tänkvärd och effektgivande kunskap.
Kursdeltagare och publik som varit på Magnus utbildningar vittnar om enkla och tydliga verktyg som gör nytta direkt.
Hos oss föreläser han på utbildningen Konsten att hantera besvärliga personer.

Lyssna på Magnus i podden ”Här har du din kursledare” här…

…eller läs ett matigt sammandrag här…

Fullständigt namn:
Magnus Lars Jakob Hedberg
Född:
1 februari 1972
Familjesituation:
Gift och 3 barn. 12, 10 och 4 år.
Du var mellan 35 och 40 när du fick barn. Var du stressad utav det, att du var sent ute, när du skulle få barn?
Nej, det var jag inte. Jag var snarare stressad av att inte hinna med allt jag vill göra innan jag skulle ha barn. Så 36 känns väldigt ungt tycker jag.
Bor:
Bromma
Uppväxt:
I Norrviken i Sollentuna, Stockholm
Kör:
En Volvo XC90. Och så har vi en liten Merca också som andrabil.
Hobby:
Ja, jag älskar ju att träna i alla former. Både vara ute och springa och vara i utegym och lyfta. Jag blir knäpp om jag inte får springa och ta ut mig på något sätt.
Spelar du något instrument?
Jag spelar piano. Och jag har även spelat fiol… känns helt ofattbart.
Jag kom ihåg att jag spelade på både min mamma och pappas 50-årsfester. Det var massa gäster, säkert 100 stycken. Det var liksom min peak på fiolkarriären.
Läser just nu?
Jag har precis startat om med Virgingrundaren Richard Bransons biografi. Hade läst halva under någon semester, men nu tog jag upp den igen. Med tre barn hemma bli det inte så mycket tid till läsning som man skulle vilja. Det är en ovanlig lyx i så fall.
Vilket är det äldsta klädesplagg du fortfarande har ”in rotation”?
Oj… det är tur min fru inte hör det här. Hon tycker jag sparar kläder alldeles för länge… he,he. Jag vet en vindjacka från Polo som jag köpte för väldigt länge sedan som jag tyckte var SÅ cool. Det kan ha varit när jag var 24, 25. Någon slags vit kevlarjacka som fortfarande ser ganska tuff ut på bild men sitter otroligt dåligt.
Är du hypokondrisk?
Inte det minsta.
Hur ser dina träningsrutiner ut?
Jag försöker få till fyra pass i veckan. Två konditions- och två styrkepass. Och varje dag annars, så kör jag armhävningar och försöker få ihop 10 000 steg. Tar alltid trappen i stället för hissen. Ju mer man rör sig ju bättre mår man.
Hur kom det sig att du började föreläsa?
Ja, det var när jag var försäljningschef på en dansk koncern som och höll på med att sälja choklad, och redan där då så tyckte jag att jag levde upp som mest när det var interna säljkonferenser och kickoffer. Jag tyckte det där var det bästa som fanns.
Till slut kände jag när jag satt på för mycket ledningsmöten med excelark att ”är det verkligen det här jag vill göra?” Och så började jag i stället på ett konsultbolag och började konsulta på heltid 2003.
När kände du dig lycklig senast?
Nu på morgonen, min fyraåring kläcker ur sig roliga saker hela tiden.
Men jag är överlag väldigt lycklig, det vågar man ju knappt säga. Det känns som det är trendigt att må dåligt nu, men i så fall är jag sjukt otrendig för jag gillar att må bra.
Jag tror att det sitter ganska mycket i hur man ser på saker och ting. Det är lätt att göra sig olycklig och förbannad om man tänker över allt som händer i världen, men det är faktiskt lika lätt att se det från andra hållet om man vill det.
Vad gör du när du inte kan somna?
Jag vet inte, det har nästan aldrig hänt. Jag somnar oftast på under minuten.
Vem är din förebild i yrkeslivet?
Jag har ett gammalt befäl från när jag gjorde lumpen som fallskärmsjägare i Arvidsjaur. Löjtnant Löfgren. Han sa ofta, med en rätt kul dialekt: ”Det är roligt att vara duktig Hedberg! Det är roligt att vara duktig!”
Hans devis var att typ ”Du kan aldrig planera för vad du ska uppnå, utan gör alltid det bästa med de förutsättningarna du har här och nu så kommer det gå bra för dig i livet.”
Han hade bra värderingar och har varit min förebild i vissa situationer när man har vacklat inför ett beslut. Då har jag kunnat tänka: Vad skulle Löjtnant Löfgren ha gjort?
Tror du på Gud?
Nä, men jag tror väl på att det finns något efter livet. Och jag kan gilla de kristna värderingarna. Och jag tycker kyrkan har en viktig plats, men kristen är jag inte.
Är du mest lik din mamma eller din pappa?
Till sättet min mamma. Jag känner igen mig väldigt mycket i min mammas sätt att prata om känslor. Och vi pratade om allt verkligen. Hon älskade att prata och skratta och var social, det gillar ju jag också. Jag gillar att umgås med människor. Så pandemin är en utmaning.
Vilken är din favoritmat?
Grillad tonfisk.
Njuter du av att borsta tänderna?
Ja! Och ännu mer direkt efter att man har kört med tandtråd.
Ditt hatämne i skolan?
Historia.
Vem är du avundsjuk på?
Jag tänker direkt bilar… Jag älskar ju roliga bilar så det får väl bli han gamla talkshow-hosten i USA, Jay Leno, han har ju ett garage fullt av häftiga bilar.
Borde du inte ta och ditcha Lyxfällan och ta över Top Gear istället då?
Jo, det vore härligt.
Vad är det närmaste du kommit att dö?
Mitt första fallskärmshopp i lumpen. Linan tvinnade sig. Då vet jag att jag tänkte i ganska många vändor att det här var det sista jag gjorde. Men vi hade tränat på vad vi skulle göra så jag hade det i kroppen och det löste sig. Men jag tror aldrig jag har haft en sådan hög adrenalinhalt i kroppen. Och en overklighetskänsla. Och nära döden-känsla.

 

Klicka här om du vill är intresserad att boka en föreläsning med Magnus till er verksamhet

Väntelista Vi informerar dig om denna kursen får lediga platser