Malin Ander: ”INNAN JAG GÖR NÅGOT SOM ÄR VIKTIGT SÅ BRUKAR JAG FUNDERA PÅ VEM JAG VILL VARA OCH VAD JAG VILL GE.”

Malin Ander är legitimerad psykolog och doktor i medicinsk vetenskap. Hon har en bakgrund i forskning kring psykologiska konsekvenser av barncancer och arbetar sedan flera år tillbaka som organisationskonsult och psykolog.

Malin föreläser på kurserna Att leda andra utan att vara chef, Lär dig hantera svåra personalfrågor, Ledarskap för läkare  och Så hanterar du besvärliga medarbetareHon är också föreläsare på den populära kursen 

När Malin inte föreläser för Kunskapsgruppen arbetar hon främst med utbildning och workshops i ledarskap, kommunikation och förändringsledning, ledningsgrupps- och teamutveckling, konflikthantering, assessment och individuell coaching. Hon brinner för att med grunden i psykologisk forskning kring organisationer och mänskligt beteende, och med ett öppet och pragmatiskt förhållningssätt, hjälpa organisationer och individer att utforska, utvecklas och designa vägar mot sina värden och mål.

När detta skrivs har 98 tidigare kursdeltagare satt betyg på Malin hos oss. 90 har gett henne 5:a och 8 stycken har gett henne en 4:a. Det är ju förstås ett fantastiskt facit.

Det här säger tidigare deltagare om Malin

Super. Hon såg och hörde alla i gruppen. Var metodisk och varm. Malin var även uppmärksam på var och en angående frågor och att alla hängde med och förstod vad som menades.
Maria Gradin, Modern Omsorg

Duktig på sitt jobb. Märkte direkt att hon vet vad hon talar om. Lättsam att prata inför och ställde många bra adekvata följdfrågor.
Ulf Fors, Hushållsservice i Umeå

Otroligt bra, proffsig och kunnig! Vilken toppenföreläsare.
Helena Thelin Österberg, Region Dalarna

17 frågor till Malin

Fullständigt namn: Malin Cecilia Ander
Född: 29 November, 1983
Bor: Uppsala
Familjesituation: ”Jag har två döttrar som bor hos mig varannan vecka. De är 12, snart 13, och 8, snart 9.”
Uppväxt:  ”Är född i Stockholm men är uppväxt i Kristinehamn i Värmland. Min mamma kommer därifrån och vi flyttade dit när jag var 2-3 år. Det var både och att växa upp där. På många sätt bra, ser jag nu när jag fått egna barn. Men det kanske man inte alltid tyckte när man växte upp där.”
Kör: Toyota Yaris
Läser just nu:  ”Reinventing organisations av Fredric Laloux.  Organisationspsykologisk bok, väldigt intressant. Den handlar om att skapa hierarkilösa, självlärande organisationer.
Hobby: Det jag gillar allra mest är löpning. Jag gillar att springa långt. Har sprungit både Stockholm Maraton och Kia Fjällmaraton.
Ditt äldsta klädesplagg ”still in rotation”:
”En skinnkappa som min mamma köpte 1975.  Hon har berättat hur hon slet för att få ihop pengar till den, så jag känner vördnad när jag har på mig den.”

Malin i skinnkappan hennes mamma köpte 1975.

Hur är ditt förhållande till alkohol?
”Jag är åttondels japan så jag är ganska dålig på att bryta ner alkohol. Blir lätt berusad och lite röd i ansiktet. Det är lite kul när släkten träffas för då ser man vilka som har våra gener för vi blir röda i ansiktet. Och jag vill ofta sjunga karaoke, det tror jag också har med det att göra.
Min exman säger att jag luktar morot när jag druckit och att det beror på att jag saknar ett protein för att bryta ner alkohol och då blir det en biprodukt som gör att jag luktar morot.”

Vad lägger du din arbetstid på?
”Just nu lägger jag mest tid på ett förändringsprojekt i en stor organisation. Håller work-shops, gruppcoachningar och individuella coachningar. Det handlar om att hjälpa chefer med förändringsledning, det är jättekul!”

Vem är din förebild i yrkeslivet?
”När jag forskade hade jag en holländsk professor som förebild. Robert Sandeman. Han var så härlig; avslappnad, rolig prestigelös och samtidigt kompetent. Och det är väl det jag uppskattar hos de jag har som förebilder. Att det är inbjudande, nyfikna, prestigelösa och samtidigt kompetenta.”

Tror du på Gud?
”Nej, jag tror inte på Gud. Men jag har tänkt mycket på det där…Jag gillar tanken på att vi är del av någonting större.”

Har du gröna fingrar?
”Nej, verkligen inte.”

Hur gör du om du har en riktigt dålig dag och ska föreläsa för en grupp?
”Hmmm…innan jag gör något som är viktigt så brukar jag fundera på vem jag vill vara och vad jag vill ge.
Och då brukar jag komma fram till att jag vill vara nyfiken, lyhörd och lära mig något om dem. Och när jag gör så blir inte jag så viktig. Det är ett ganska bra sätt när man mår dåligt, att fokusera på andra istället för sig själv.”

Favoritmat?
”Gröt. Havregrynsgröt.”

Lästips: ”Jag kan ha fel och andra visdomar från mitt liv som buddhistmunk av Björn Natthiko Lindeblad.”

Poddtips: ”Dumma människor och Dare to lead”

Vilken har varit din bästa period i livet?
” Jag tycker nog de senaste åren har varit väldigt bra. Mina barn har blivit lite större. Jag har det väldigt roligt på jobbet, man är inte så ny så man känner sig trygg.
Det mesta är ganska lätt och kul. Jag har en bra period nu!”

Om du ska föreläsa inför ett fullsatt Globen – vilken låt väljer du som introlåt? Dream Come True med The Brand New Heavies

OCH så några alternativfrågor.
Om du måste välja vad tar du?

Blädderblock eller whiteboard? Blädderblock
Keynote eller Power Point? Power Point
Lax eller kyckling? Lax
Kakbuffé eller fruktfat? Fruktfat

 

Maila oss om du vill veta mer om hur Malin kan hjälpa er

Väntelista Vi informerar dig om denna kursen får lediga platser