Vill ni ha kursen hos er?

Har er organisation behov att stärka kompetensen inom vissa områden? Är det fler på ert företag som behöver samma utbildning? Vi kommer gärna ut till er och arrangerar en företagsanpassad kurs. Tillsammans med våra speciellt utvalda experter inom respektive specialområde kan vi erbjuda utbildningar i toppklass.


Christer Rautio är ansvarig för våra företagsinterna utbildningar

Varför väljer man att ha kurser internt?
– Det kan ju vara så att många i en organisation behöver samma typ av utbildning, och istället för att skicka en massa människor långt bort någonstans så kommer vi dit och gör kursen hos kunden. Då slipper man kostnader för hotell och resor samtidigt som man kan skräddarsy innehållet utefter de egna behoven.

Hur många behöver man vara för att det här ska vara ett bra alternativ?
– Jag brukar säga att man ska nog försöka få ihop 12-15 personer i alla fall. Men sedan kan det vara så att man bara är 6 personer, men att innehållet är så viktigt att man vill ha det trots att priset per huvud blir högre då.

Hur går det till när man köper en internkurs?
– Man tar kontakt med mig och sen så pratar vi oss samman och ser vad som är syftet och målet med kursen.
Och sedan ser vi hur många man blir, hur många tillfällen det rör sig om och givetvis innehållet på kursen. Vi utgår ju ofta i från våra öppna kurser men sedan kan vi skruva på det innehållet så att det passar kunden och deras specifika önskemål.

Vad får du för respons från de som arrangerar kurs internt?
– Än så länge har det varit bara positivt. Alla är jättenöjda och våra kursledare är ju magiskt bra. De får jättehöga betyg varje gång. Jag tror fler kan haka på trenden att ha vissa utbildningar internt. Som arbetsgivare kan man också få en boost när hela gruppen tillsammans går en bra utbildning, förutom allt man lär sig blir det också ett bra sätt att göra något tillsammans.

Något annat att tillägga?
– Att det är bra att vara ute i god tid. Våra kursledare är hårt uppbokade, och då är det bra med lite framförhållning så att vi kan hitta en lucka.

 

Ta kontakt med mig!

 

christer rautio

christer.rautio@kunskapsgruppen.se
070-619 99 23

Jag jobbar med försäljning av våra kurser, både öppna och företagsinterna. Jag hjälper även företag att inventera kompetenser och designa utbildningssatsningar.

GÖTEBORGS STAD LEASING ORDNADE INTERNKURS MED HJÄLP AV KUNSKAPSGRUPPEN

På Göteborgs Stad Leasing sköter man om allt som leasas internt inom staden. Det kan vara allt ifrån skrivbord, datorer, köttbullemaskiner (!) och bilar. Kunderna är beställarna ute i verksamheterna, och på Göteborgs Stad Leasing är man mån om att hålla en hög nivå i kundbemötandet.

– För oss är det ju viktigt att vi klarar att ge våra kunder en bra service och att de är nöjda med oss. Vi jobbar hela tiden med att höja nivån ytterligare på den biten. Därför arrangerade vi den här utbildningen internt för vår personal, säger Therese Berglund som är HR-koordinator. Via Kunskapsgruppen bokade de in kursen Proffsigt bemötande och bra service med kursledaren Magnus Hedberg för sina anställda.

Totalt har drygt hälften av organisationens 110 anställda varit med vid de två utbildningstillfällena. Både de som till exempel arbetar i verkstaden och de som är innesäljare.

 

LÄS HELA INTERVJUN HÄR!

Exempel på interna uppdrag 


Utbildning av 25 ledare på ett byggföretag i Utvecklande Ledarskap

Företaget hade redan en bra ledarkultur, men VD:n ville höja kompetensen ytterligare och öka fokuset på ett modernt ledarskap. Konceptet Utvecklande Ledarskap, framtaget av Försvarshögskolan, passade perfekt. Under två samlingar, den ena på internat, fick cheferna möjligheten att utveckla sig själva och sitt ledarskap. Något som var mycket uppskattat av alla inblandade.


Myndigheten blev bättre i Excel

En av medarbetarna hade gått vår utbildning Excel för självlärda och var överförtjust. Berättade detta för sin chef som erbjöd resterande 11 på avdelningen att gå samma utbildning hos oss, fast i deras egna lokaler. Perfekt då de sparade en massa restid. Resultatet blev en avdelning där man numera är mer självgående i Excel.


Dykeriföretaget ville ge bättre service och få ett bättre samarbete

”Konsten att hantera besvärliga personer” är en utbildning som kan skräddarsys för att passa precis ”era” besvärliga personer. Det kan vara kunder, andra delar av organisationen eller till och med kollegor. Oavsett så kan vi skräddarsy ett upplägg som gör att ni blir bättre på att hantera klagomål, förstå kulturskillnader eller hantera konflikter i arbetsgruppen och få till ett bättre samarbete.

Fördelar:

  • Ni slipper resor och övernattningar – spara tid och pengar
  • Möjlighet att anpassa kursen efter er verksamhet
  • Ni har en kontakt som stöttar er i att designa utbildningen
  • Upplägg och kursledare är kvalitetssäkrade via 1000-tals kurstillfällen
  • Ni får support av kursledaren i 2 år efter genomgången utbildning

Hur?

  • Vi har ett inledande möte där vi diskuterar mål och syfte
  • Vi gör en kompetenskartläggning vid behov
  • Tillsammans skräddarsyr vi er utbildningssatsning
  • Efter avslutad kurs analyserar vi tillsammans resultat och utvärderingar
Väntelista Vi informerar dig om denna kursen får lediga platser