Fråga: Kommer jag att bli uttråkad av e-learningen?

”Hej,
Jag är intresserad av er e-learning i Excel, men jag har några frågor.
Hur lång är kursen dvs hur många lektioner? Hur länge har jag tillgång till kursen för att ha möjlighet att gå tillbaka och repetera?

Jag arbetar med ekonomi och har lärt mig Excel hyfsat genom att prova mig fram. Jag är nu intresserad av att lära mig användbara ”tips&trix” för att underlätta i mitt dagliga arbete.

Bl. a.  rapporterar jag till min organisation med hjälp av pivottabeller. Fungerar hyfsat, men blir det något fel i någon formel någonstans är det svårt för mig att hitta och dessutom göra de ändringar som behövs.

Jag är också rädd att jag kommer att bli uttråkad på denna typ av kurs då jag egentligen inte tycker att Excel är superkul (kan ju ha att göra med att min kunskap är begränsad).

Jag undrar därför hur upplägget med personlig tränare fungerar? Spontant tror jag att jag behöver någon som pushar mig och ser till att jag verkligen tar mig tid att lära mig.

Kan denna kurs täcka mitt behov?
/Karin

Svar: Ja, det kan blir tråkigt

Hej!
Bra frågor!
Det är 35 korta lektioner, med övningsuppgifter till 27 stycken av dem, så att man kan repetera på egen hand och se till att du verkligen lär dig.
Du har tillgång till e-learningen i två år. Så du har gott om tid på dig att gå tillbaka och repetera ocxh även använda den som ett ”uppslagsverk”

Du undrar om du kommer att bli uttråkad. Och ja, om du inte är super tycker Excel är superkul så skulle jag rekommendera dig att gå en live-kurs först (de är kul!), då ingår e-learningen efteråt.
Det vi kallar ”personlig tränare” kanske bättre uttryckt är ett ”dåligt samvete” 😊
Jag kommer att ge dig veckovisa läxor på uppgifter, från e-learningen, du ska göra och dessa ska du sedan skicka in till mig.
En stor del av att lära sig någonting är ju att ta tiden att verkligen göra det. Ofta finns ju informationen tillgänglig, men i vardagens ström av viktigare (och lättgörligare) uppgifter stryker detta ofta på foten. Så för att få den pushen så kan ”dåliga samvetet” faktiskt vara en bra grej.
Den är också bra om det är så att du köper in den till flera på jobbet och verkligen vill ha svart på vitt att folk lär sig.
Då kan du kolla med mig mig om de gjort sina läxor:)

/Fredrik

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Väntelista Vi informerar dig om denna kursen får lediga platser