”En kurs jag själv hade velat gå när jag var ny i min chefsroll”

Jessica Neijlind är kursledare på utbildningen Ledarskapsutveckling för chefer. Till vardags arbetar hon som psykolog och organisationskonsult, men har tidigare själv arbetat som chef i 14 år. Något som gett henne värdefull erfarenhet.

– Det här är en kurs jag själv hade velat gå när jag var ny i min chefsroll. Jag tror det hade hjälpt mig att förstå till exempel att en grupp går igenom olika faser. Och att allt ansvar för att det ska funka inte behöver ligga hos mig som chef. Att vi som grupp gemensamt behöver ta ansvar, men att samtalet kring detta kan behöva initieras av chefen.

Kursen riktar sig till dig som är chef och antingen är ganska ny i rollen, eller känner att du vill friska upp dina kunskaper. Under två dagar går man igenom hur man utvecklar en grupp, hanterar konflikter, lockar fram motivation och coachar medarbetare. Bland annat.
– Den är som ett smörgåsbord, men där det ändå är tillräckligt om varje ämne för att man ska få med sig någonting, säger Jessica.

Deltagarna kommer från olika branscher. Det kan handla om tillverkning, tjänster, vård eller annan offentlig förvaltning.
– Det är verkligen deltagare från alla håll. Men det jag känner att de har gemensamt är att de verkligen vill veta mer och att de är ute efter kunskap som är grundad i forskning och beprövad erfarenhet.

På kursen blandas teori med diskussioner och övningar.

– Vi testar en del saker ”på riktigt”. Men då är naturligtvis så att vi säkerställer att man är bekväm, man behöver absolut inte vara med i några märkliga rollspel. Inlärning sker som bäst när man känner sig lugn och trygg och det brukar deltagarna säga att vi få till på de här kurserna, berättar Jessica.

De här dagarna är både allvar och svåra bekymmer, men också skratt. Vi brukar ha riktigt kul tillsammans, och jag tycker det är jätteroligt att leda de här kurserna, avslutar Jessica Neijlind.

 

ÄMNEN SOM TAS UPP:

  • Rollen som chef, är den som du tänkt dig? Känner du att du är den samma som förut, eller har du behövt ändra dig?
  • Så skapar du effektiva medarbetare, grupper och team – i linje med den senaste forskningen (som bland andra Google tillämpar)
  • Feedbackens ”do´s and don´ts”. Vad säger forskningen?
  • Hur du själv hanterar att bli utsatt för kritik utan att det äter upp dig
  • Hur du agerar i funktionen som chef, samtidigt som du också är en medmänniska
  • Hur kan vi förstå och bryta klagande?
  • Så hanterar du svåra samtal och konflikter i praktiken

 

Gå till kursen

Jessica Neijlind föreläser på kursen Ledarskapsutveckling för chefer.

Susanne Stille som är marknadschef på Packoplock i Norrköping uppskattade bland annat detta:

Ja, jag uppskattade att det hon lär ut är forskningsbaserat och inte bara vad någon tycker. Sedan är det också i och för sig intressant när andra delar med sig av sina erfarenheter, men att det är forskningsbaserad kunskap som ligger till grund känns bra.

Extra intressant tyckte jag det här med psykologisk trygghet var. Att få alla att känna sig trygga för att då kan man bygga en bra grupp. Så att man verkligen har ett bra klimat och att inte ”här har vi högt i tak” bara blir en floskel, som det ofta blir.

 

LÄS HELA INTERVJUN HÄR

VI TRÄFFADE PETER SOM GÅTT KURSEN

– Överhuvudtaget var det en väldigt ”lätt” känsla över kursen, säger Peter Wåhlin som arbetar som produktägare på IT-företaget Subset i Stockholm. Jessica är väldigt kompetent. Det var både roligt och intressant att lyssna till henne.

 

LÄS HELA INTERVJUN HÄR

Relaterade utbildningar

Väntelista Vi informerar dig om denna kursen får lediga platser