Kolla in hur föreläsaren hanterar störtfloden av frågor

Tillsammans med Georg Frick bjöd på vi kostnadsfri lunchföreläsning i fredags, och här kommer goda nyheter för dig som missade den. Du kan se den här.
Och få svar på de här 24 frågorna som ställdes i frågestunden på slutet. Även om man inte är intresserad av arbetsrätt så är det värt att se bara för att iaktta hur Frick klarar att svara alla dessa frågor på uppstuds. Imponerande.

De 24 frågor som Frick tar på uppstuds är :
1. Hur resonerar man kring semesterintjänande vid sammanfallande intjänandeår och semesterår?
2. Hur är det vid långtidssjukskrivning?
3. Om det står 32 dagar på anställningsavtalet, men kollektivavtalet säger 25, vad gäller?
4. Får man ta kortare lunch efter 5 h?
5. Har man rätt till 4 veckor sammanhängande under juni-augusti – MEN om man vill ta 2 veckor på sommaren och 2v i oktober, är det ok?
6. Hur gör man när någon varit sjukskriven eller föräldraledig och inte hinner ta ut sina semesterdagar innan årsavslut?
7. Kan företag som ger 30 dagars semester bestämma att man endast kan spara 5 dagar, eller har man rätt att spara 10 då?
8. Vad händer om man har tagit ut förskottsdagar och blir avskedad p.g.a. något som har med företaget att göra, såsom t.ex. företagets ekonomiska situation?
9. Kan en arbetsgivare ha semesterår och intjänande av semester 1 jan-31 dec?
10. Om man har 30 dagar och erbjuder att spara 5 dagar per år upp till 5 år (kollektivavtal). Menar du att den anställda har rätt att ta ut 10 dagar?
11. Om man som arbetsgivare gör fel i detta och en arbetstagare inte tagit ut sina 20 semesterdagar, vad blir påföljden för arbetsgivaren då?
12. Om man jobbar 12 månader och slutar jobba men inte tar ut semester utan istället vill ta ut semesterdagarna i pengar. Hur vi kan räkna det?
13. Om någon har för många sparade dagar och inte vill/kan ta ut det, får man betala ut dem i pengar istället? Eller ”brinner” det inne?
14. Om man har ferietjänst, är det samma regler?
15. Kan 5-årsregeln om förskottssemester regleras bort i kollektivavtalet eller går det mot principen om anställdas fördel?
16. Vad gäller? Kan jag som månadsanställd (jobbar måndag – fredag) ta ut 5 semesterdagar t.ex. måndag – fredag utan att ta med helgen. Arbetsgivaren säger att man måste ta semester hela veckan alltså 7 dagar.
17. Man kan heller inte neka sin arbetsgivare att beordra att avbryta vår semester för att komma in och arbeta…
18. Om en anställd är föräldraledig 1 maj 2024-31/8-2025 har arbetsgivaren rätt att tvinga hen ta ut semester sommaren 2024 då? Alltså kräva att anställd ska avbryta sin föräldraledighet för att ta ut semester?
19. Om man är långtidssjuk. Hur räknas det om man endast har kunnat jobba ca 50%?
20. Kan man tvinga en anställd att ta 20 semesterdagar när den personen har varit föräldraledig under längre tid?
21. Om en person har 30 sparade dagar. Personen tänker ta ut 20 semesterdagar. Kan arbetsgivaren kräva att hen tar ut alla dagar då det inte går att spara mer dagar?
22. Om man tidigare inte kunnat ta ut semestern på grund av sjukdom. Vad gäller då?
23. Företaget förlägger 4 veckor semester under juni-aug – har arbetsgivaren rätt att förlägga extra semesterdagar vid ex klämdagar?
24. Har en anställd som varit sjukskriven i 180 dagar och tänker att hans frånvaro inte längre är semestergrundande. Men beror det på om han är sjukskriven på grund av en skada som hänt på arbetet (som ännu inte är klassad som arbetsskada)?

Vill du ha svar på dina frågor om arbetsrätt? Maila dem till fredrik@kunskapsgruppen.se så tar vi upp dem i podden Arbetsrätt i praktiken som du hittar bland annat här.

Fredrik bankler

Utbildningsansvarig fredrik.bankler@kunskapsgruppen.se 031 – 22 24 55  /  0765-424 396

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Väntelista Vi informerar dig om denna kursen får lediga platser