Kör ni också kon-torsdag?

Hur gör ni nu efter att restriktionerna har släppt? Vallfärdas det med hoppla-steg tillbaka till kontoret fem dagar i veckan? Eller blir det fortfarande mycket hemmakontor?
Själv kommer jag definitivt att arbeta mer hemifrån nu än jag gjorde i det ”gamla normala”.
Och de flesta jag pratat med säger samma sak.
– Jag har inte varit på kontoret sedan i april i fjol, och jag vill inte tillbaks. I så fall får det vara bestämda dagar då vi i teamet ses och sitter tillsammans, säger Calle.
– Man kan ju åka in ibland för att träffa folk. Men jag jobbar bäst hemma, på kontoret handlar det ju ändå om att boka upp rum för att ha distansmöten i, säger Elin.
– Nu kan vi äta frukost hela familjen tillsammans varje dag, sa en ingenjörstyp jag smyglyssnade till i en kö.
Och så vidare.
Och hemarbetet har andra fördelar. Trafiken minskar. Blir Västlänksprojektet onödigt nu när vi träffas via Zoom istället för att ta bilen 45 minuter till ett mötesrum?

MEN som vi lärde oss i boken Where Ideas Come From så stimuleras kreativiteten att sitta i ett rum, prata och låta tankarna flyga genom luften, så det är viktigt att vi ses ibland.
Själv förespråkar jag kon-torsdag. Innebär att om man ska in en dag i veckan så prioriterar man (till exempel) torsdagar. Då kan man ägna sig åt möten, pladder, vinlotteri och varför inte toppa med en AW? Perfekt.
Kan kon-torsdag blir ”det nya fredag” i det ”nya normala”?

Senast var vi 5 medarbetare och en hund som dök upp fysiskt. En av dessa har bajsat bakom Johns stol. Det hade inte hänt via Zoom.

Fredrik bankler

Utbildningsansvarig fredrik.bankler@kunskapsgruppen.se 031 – 22 24 55  /  0765-424 396

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Väntelista Vi informerar dig om denna kursen får lediga platser