21 oktober 2019

Kursen som förändrade Warren Buffets liv är inte olik en av våra

Såg en sevärd dokumentär på HBO om världens mest framgångsrika investerare Warren Buffet.
Och vet du vad? Trots att han gått på University of Nebraska och Columbia University så var det en kurs inte helt olik våra egna “Att tala så att andra vill lyssna” och “Presentera som proffsen” som han ansåg vara den viktigaste utbildningen han gått. Nämligen en Dale Carnegie-kurs i Public Speaking.
Innan dess var han livrädd för att tala inför folk. Men den här kursen förlöste honom, och han tillskriver den stor betydelse.

Och kursdiplomet pryder fortfarande hans kontor i Omaha.

Kan för övrigt rekommendera dokumentären. Den var fullpepprad med intressanta tankar kring både livet och affärslivet. Till exempel:

  • Att den största enskilda faktorn till att det gått bra för honom var att han fått den pappa han fått.
  • Att han bara investerar i företag som har “vallgravar” och alltså är svåra att kopiera.
  • Att han var så mentalt frånvarande att hans fru flyttade ut och de bodde som särbos i 40 år. Eftersom Warren är totalt opraktisk (när hans fru var magsjuk en gång skulle han hitta en kastrull åt henne att spy i, det klarade han inte utan kom med ett durkslag ståendes på en bakplåt…), fick en väninna till frun till åka dit och se till att han fick mat.

HURSOMHELST är det inte utan att man blir avundsjuk på hur mysigt han verkar ha det på ålderns höst.
Åker till samma kontor som han åkt till i 54 år, köper frukost på Donken på väg dit, stänger dörren till kontoret och sitter och läser och tänker hela dagen. Är inte det livet så säg!

Fredrik bankler
fredrik@kunskapsgruppen.se
031 – 22 24 55  /  0765-424 396

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *