27 juni 2020

Några sommartips från oss till dig

Efter tidernas märkligaste vår där vi bara kunde genomföra 4 av 130 planerade kurstillfällen är det dags för oss att gå på semester.
Vi är tillbaka i början av augusti, och om du skulle behöva komma i kontakt med oss så håller vi ett “semesteröga” på mailboxen.
Hoppas att du får en fin sommar och att hösten blir lite mer åt det normala hållet.
Vi saknar ju våra klassrumskurser, men tycker samtidigt att det ska bli spännande att fortsätta utbilda online. Det har sina fördelar det också.

Med er in i sommaren tänkte vi bjuda på några tips

Att läsa: Du hittar en del facklitteratur som vi tipsar om här, men det kan ju vara ganska skönt att koppla av med annat också.
Gillar du spänning och deckare? Läs Eldslandet av Pascal Engman om du inte har gjort det. Gamla nazister i Sydamerika, militärligor, kidnappningar av finanseliten, organhandel, polis med personliga problem. Ja, den här boken har det mesta, och är nästan omöjlig att lägga ifrån sig.

Och missa inte heller Spion och förrädare som är den sanna historien om den sovjetiske spionen Oleg Gordievskij. Det är som på film. Fast sant. Otroligt bra.

Vill du ha något mindre spännande men ännu mer genialt? Karl-Ove Knausgårds böcker som tar avstamp i årstiderna är fantastiska. Detta är inte i samma stil som Min Kamp-böckerna (som ju är kanon i och för sig, men något av ett projekt att ta sig igenom). Här är det korta, tre sidor, avsnitt om olika saker och företeelser. Perfekta för både nattygsbordet och utedasset. Börja med Om sommaren, tänkte jag skriva. Men den är slut överallt. Så ta Om hösten i stället, det är ändå den allra bästa.

Att lyssna på: En sak som vi inte har klarat att föra ut till allmänheten tillräckligt bra är våra egna podcasts. Kunskapsgruppens Fredagsquiz är ju perfekt lyssning på bilresan. Bara att köra igång och tävla med medpassagerarna.
Har du problem att sova i värmen? Då har vi lösningen för dig. Sätt på Allvaret hos Per Brahe d.ä. – i kungamaktens skugga, det är ett avsnitt från utmärkta historiepodden Historia.nu.
Grejen med det här avsnittet är att det är en sjuk kombination mellan att vara både intressant och sövande. Det gör att du kan använda det som sömnmedel kväll efter kväll.

Att äta:  Den här Panzanellan tillsammans med flankstek som du marinerar i ett dygn i en marinad bestånde av:
2 lime
4 dl färdigblandand ananasjuice
2 dl japansk soja
4 vitlöksklyftor
(För 1 kilo kött)

Blanda en parmesanmajonäs och ha till (riven parmesan blandas med majonäs).

Skölj ner med McManis eller om du vill lyxa till det:  L´Hospitalet.

Att göra: Det blir väl att stanna i Sverige som gäller för de flesta av oss. Varför inte göra som Caroline hos oss och ut och vandra!
Hon ska traska både Hyssnaleden och Bohusleden.

Ha en härlig sommar så hörs och ses vi i höst!
Vi på Kunskapsgruppen eftre frisbeegolfen på årets sommarfest..

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *