3 mars 2020

Ny kurs för ledare i små företag: “Börja leda verksamheten, istället för att göra allt själv.”


I maj håller vi vårt första tillfälle av den nya utbildningen Att leda i det lilla företaget.
Idén till den kom ursprungligen från det här mötet med småföretagaren Max Carlström.
Som många andra hade han startat företag i rollen som specialist, men eftersom företaget har växt och det har anställts fler personer så kommer också ett ökat ansvar för att vara ledare.
Efter att vi genomfört researcharbete har vi nu plockat ihop ett kursprogram som vi är övertygade om kommer att hjälpa ledare små företag att blir bättre i just sin roll.
– Den här kursen gör chefer till skickligare ledare vilket resulterar i mer aktiva medarbetare. Det skapar en positiv loop där cheferna kan lägga mer tid på det man önskar prioritera, säger kursledaren Sofia Norberg som i sin roll som organisationskonsult i huvudsak arbetar med små- och medelstora företag.

Behov för struktur
Små företag växer också många gånger ur sina beslutsvägar och får behov av strukturer, samtidigt som man vill behålla sin flexibilitet och ursprungskänsla.
– Att vara chef i ett litet företag innebär ofta att man måste kunna ”allt”: vara aktiv i kärnverksamheten, sälja, hantera kunder, bokföring och leda medarbetare. Du har knappt med tid och löser din situation en dag i sänder.
– Den här kursen kommer att frigöra tid för dig som chef på sikt. Du kommer börja leda verksamheten, i högre grad än din upplevelse av “att vara” hela verksamheten själv, säger Sofia som du möter den 26-27 maj på Bryggarsalen i Stockholm.

Läs mer om utbildningen här

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *