NYHETER

Modelljakten har gett resultat

Vi har under försommaren efterlyst "vanliga" modeller för att använda på våra broschyrer.
Och nu börjar det ge fina resultat.
Eller vad sägs om Emma som i vanliga fall är kommunikatör som helt plötsligt blir ansiktet utåt för vår utbildning Att leda andra utan att vara chef?

Och på samma kurs har Victor, som till vardags är spelutvecklare, hamnat på insidan:

Eller Rikard som har gått vår kurs Ny som chef men nu pryder både omslaget på Så hanterar du svåra personalfrågor OCH är är stajlad som Vaktmästare i en annan broschyr:

Och kolla in Amanda och Khatra som tidigare gått, och älskat, utbildningen Ledarskap för sjuksköterskor. Här blev de undersköterskor:

 

Har du också lust att vara modell för oss?
Vi är ute efter alla slags personer. Det viktigaste är att du tycker att det är kul att vara med på bild, då brukar det bli bra.
Lön för mödan är 1000 kronor.

Hör av dig till fredrik.bankler@kunskapsgruppen.se så berättar jag er och vi kan bestämma en tid. 
OBS! Allra bäst om du bor i Göteborgsområdet så att det går lätt att träffas.

 

 

 

Läs mer


Braskande nyheter: Jag byter "Att göra lista"-app igen!


Gick Bli superstrukturerad redan för några år sedan, men i går var det dags igen. Och trots att man gått den tidigare så bjuder den på nya kunskaper och också ny inspiration. David uppdaterar ju innehållet löpande.
Under de senaste senaste åren har jag botaniserat runt bland olika att göra listor-varianter.
En sak som har varit viktig för mig, i tillägg till att snabbt och lätt kunna lägga till uppgifter,  är att kunna spara ner saker jag vill läsa eller se senare; artiklar, boktips eller filmer.
Började med Wunderlist, gick vidare till Microsoft To-Do, var nere med Google Keep under en period för att slutligen hamna i Trello och trodde att jag hittat hem.
Men igår går ställdes allt på ända igen. Nu ska jag tillbaka till Microsoft To Do. Fick lära mig att genom att synka appen med vanliga outlook ”på datorn och i telefonen” så kan jag bara flagga ett mail så hamnar det i min to do-list. Perfekt – då går ju det supersmidigt att lägga till uppgifter från mailboxen.
Dessutom kan man jobba med hashtaggar för att kategorisera uppgifterna. På så sätt han jag ha #webb, #produkt, #privat …och ja, ni fattar.

Och vad det gäller mina länkar som jag vill läsa eller se senare så droppar jag helt enkelt att ha de i samma app. Jag tar fram gamla goa Pocket, och kör det i den i stället.

Nu ska fortsätter jag min resa mot superstruktur genom att tömma min inbox.

Fredrik Bankler
fredrik.bankler@kunskapsgruppen.se
 

 

Läs mer


Nytt poddformat: Här har du din kursledare

Vi gillar ju att testa lite nya poddformat här på Kunskapsgruppen.
Senast i raden är Här har du din kursledare.
I premiäravsnittet lär vi känna David Stiernholm.
 

 

Läs mer


Katarina Samuelsson om Att leda andra utan att vara chef

Katarina Samuelsson är arbetsterapeut och verksamhetspedagog och i de rollerna har hon drivit projekt utan att ha haft personalansvar. Något som kräver att man är en extra bra ledare. - Jag är ju inte deras chef. ”Jag kan inte gå in och säga det här var kasst, jag förväntar mig mer!”. Utan jag måste få folk att bli motiverade på andra sätt, säger Katarina med ett skratt.

Arbetsterapeuten Katarina Samuelsson hade ingen erfarenhet av att vara chef tidigare när hon fick ta hand om ett utvecklingsprojekt på sitt arbete hos SDF Södermalm. För att få mer kött på benen så gick hon Kunskapsgruppens utbildning ”Att leda andra utan att vara chef”.

- Jag valde att gå den här kursen för att jag var i en position som projektledare, och också verksamhetspedagog. I båda rollerna handlar det om att leda människor i förändring och in i nya arbetssätt. Samtidigt var ju jag inte chef över de som var med i det här projektet, så då tyckte både jag och min chef att den här kursen såg bra ut.

 deltagare berättar

Läs mer


Vill du vara med i Fokusgruppen?

Vi på Kunskapsgruppen vill ha hjälp av dig för att göra oss ännu bättre. Det kan handla om att vara bollplank när vi utvecklar nya utbildningar, tycka till om vår kommunikation eller på annat sätt hjälpa oss att utvecklas. Vi är ute efter några personer som kan vara våra ögon och öron i verkligheten helt enkelt.
Du kan till exempel få ett mail med en enkät, eller att vi hör av oss och frågar om du kan tänka dig att tycka till om ett kursinnehåll för vår skull. Och du kan glatt tacka nej för att du inte har tid eller känner för det, utan att vi tar illa upp.
Så kan du tänka dig detta, maila gärna fredrik.bankler@kunskapsgruppen.se 

 

Läs mer


"Nu känner jag att jag bottnar mer i det jag håller på med."

Vi besökte Linus Österholm på Real Gymnasiet på Liljeholmen i Stockholm för att höra vad han tyckte om kursen Att leda andra utan att vara chef.

 

 deltagare berättar

Läs mer


Därför kan Josefin Nilssons ex-pojkvän arbeta kvar på Dramaten

SVT:s dokumentär ”Älska mig för den jag är” om Josefin Nilsson och hur hon misshandlades av en sin ex-pojkvän har berört många.
Och många undrar också: ”Hur kan han få jobba kvar på Dramaten?”
Vi passade vidare frågan till Georg Frick, specialist på praktisk arbetsrätt.

 

Läs mer


Ta testet och se vilken utbildning som passar dig

 

 

Läs mer


Ledarskapsdags

Här hittar du alla avsnitt i podcasten Ledarskapsdags.
Vi släpper dom i två varianter. Ett helt avsnitt för dig som vill njuta av alla frågorna i ett svep och dessutom får lite kringsnack, men dessutom fråga för fråga för dig som bara vill lyssna på det som känns relevant för dig.

 

 podd

Läs mer


Wenting Wu om Ekonomi för icke-ekonomer

Vi hälsade på Wenting på jobbet för att höra vad hon tyckte om kursen.

 

 

Läs mer


Pages