Lyckad premiär för utbildning via nätet


I veckan har vi haft premiär för utbildning via Zoom. På förhand kände vi nog lite till mans en osäkerhet kring om det här verkligen kunde bli bra. Vi på Kunskapsgruppen är av tradition klassrumsälskare. Det är ju en helt annan sak att sitta framför skärm än att vara med på plats i en kurslokal. Tänkte vi.
Men det gick över förväntan. När detta skrivs är snittet på de digitala deltagarnas upplevelse 4,83. Och med tanke på att detta var första gången vi streamade en utbildning så finns det en del förbättringspotential till framtida kurser.

”Hade valt det här alternativet även utan pandemi”
Det var kursen Ledarskap för läkare som genomfördes med deltagare både på Bryggarsalen i Stockholm, och framför datorer runt om i landet; på balkonger, kontor och vardagsrum.
Deltagarna som var med via länk delades in i digitala grupprum när det var dags för övningar och kunde även vara med och diskutera det som skedde i Stockholm via en chatt.
Till framtiden kommer vi att slipa på det här upplägget så att online-deltagarna ännu tydligare kan vara med en del av det ”vanliga” klassrummet, både med ljud och bild.
Men som sagt, det var glada miner från de som deltog:
– Jag tycker att det har fungerat mycket bra. Jag skulle ha valt det här alternativet även utan pandemi. Skönt att slippa resa, sa till exempel Niklas som var med på länk båda dagarna.

Nils Edelstam undervisade både deltagare på plats och de som satt framför skärmar runt om i Sverige.

Kajsa som var med första dagen i klassrummet och andra dagen via Zoom säger:
– Jag tycker det fungerade förvånansvärt bra med Zoom-delen av kursen, och tycker grupprummen där man kunde diskutera några stycken fungerade väldigt bra!  Jag tycker nog trots det ändå att det är bättre med live-kurs i och med att det är enklare att ställa frågor, och att det blir en naturligare interaktion med föreläsaren/de andra i rummet då.  Men tycker absolut att skärmdelen har en plats även framöver när corona-pandemin är över. Det blir ju mycket lättare att delta från alla delar av landet och även om man skulle vara sjuk kan man ju vara med utan att behöva åka hemifrån.

Fler distansutbildningar till hösten
Till hösten kommer vi att fortsätta att utbilda på distans. Både hybridvarianter som den här, med deltagare både i klassrum och framför skärm, och rena onlinetillfällen.
Målet är att du som deltagare ska kunna gå din utbildning oavsett om du vill komma på plats eller genomföra den hemifrån.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Väntelista Vi informerar dig om denna kursen får lediga platser