Richard om kursen Ny som chef

Vi gjorde ett besök hos Richard Wik för att ta reda på vad han tyckte om kursen Ny som chef

Upplägget var kanon. Mycket bra och kompetent föreläsare. Man kan lägga år på universitetet för att läsa sig till hur man ska vara den perfekta chefen. Men det hinner man ju inte med när man redan är ute och arbetar. Då får man gå sådana här korta utbildningar.

Tempot är högt och man går igenom mycket, men nu efteråt har jag jättebra mallar som jag kan ta fram och kolla på. Till exempel en matris kring situationsanpassat ledarskap som jag använt för att kartlägga vilken typ av ledarskap de olika killarna i mitt team behöver.

Vi gjorde även en handlingsplan med våra styrkor och brister som ledare på kursen. Den tar jag fram någon gång i månaden och påminner mig och kollar ”har jag jobbat med att förbättra mina brister?” Mitt nästa steg i att utveckla mig i mitt ledarskap är att ta varje bit för sig. Det kan handla till exempel om att bli bättre på att ha svåra samtal. Man är aldrig färdiglärd. Det är en klyscha, men så är det. Känner man att man är det kan man lika gärna lägga av.”


Namn: Richard Wik
Ålder: 44
Familj: Fru, två barn
Bor: Sävedalen
Gör på jobbet: Distriktschef. Arbetsledare för servicetekniker inom portar och dörrar på Kone.
Gör på fritiden: Curlar min familj 😉 Tränar crossfit och närstridskonceptet Krav Maga, plutonschef i Hemvärnet.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Väntelista Vi informerar dig om denna kursen får lediga platser