Skräddarsydd utbildning är populärt just nu

Vi får många förfrågningar om att anordna utbildningar internt på arbetsplatser. Att göra så kan ha många fördelar.
Tillsammans går vi igenom upplägg och innehåll så att det blir enligt de önskemål och behov som just ni har.
Kanske finns det vissa delar i innehållet på en öppen kurs som ni har bra koll på, och andra delar som ni vill fokusera mer på? Exempel och gruppövningar kan också anpassas efter just er verksamhet.

Fungerar både på plats och digitalt
Innan Covid-19 genomfördes de allra flesta interna utbildningar på plats hos våra kunder. Alternativt åkte man tillsammans till en konferensanläggning och byggde gemenskap genom ett par dagar i hotellmiljö.
Sedan hösten 2020 har vi istället erbjudit internkurser digitalt, och dessa har väldigt uppskattade bland våra kunder.

Hög kvalitet och interaktivitet
På Kunskapsgruppen har vi försökt att göra de digitala internkurserna så likt känslan av att sitta tillsammans i en utbildningssal. Det betyder att vi sänder utbildningen från en utbildningssal med all den rekvisita som brukar finnas på plats, tillsammans med teknisk utrustning som håller mycket hög kvalité. Vi skapar inter interaktivitet, dialog och engagemang mellan alla som deltar, och vi strävar efter att ni ska känna att ni sitter i salen tillsammans med era kollegor och utbildaren.

Precis innan jul anordnade vi vår kurs ”Konsten att hantera besvärliga personer digitalt för en bygglovsenhet på en kommun i mellersta Sverige. De var cirka 20 deltagare som var och en deltog hemifrån, medan vi på Kunskapsgruppen befann oss i utbildningssalen i Stockholm.


Lysande utvärderingar
Utvärderingen gav bara 4:or och 5:or i svar, med ett medelbetyg på hela 4,7. På frågade hur deltagarna upplevde det digitala genomförandet blev betyget ännu högre – nämligen 4,9! Några av deltagarna skrev såhär:

”Ovärderlig! Gav kunskap om personegenskaper och vad service är. Ger oss chansen att förbättra arbetsmiljö och höja servicenivån internt och externt.”

” Vi som deltog kände ju varandra och vågade prata relativt fritt….”

Andra kurser som är mycket populära att anordna internt är:

Så varför inte ta upp önskemål och behov av utbildningsinsatser på ert nästa personalmöte?

Antingen ordnar vi det digitalt för er under våren – eller också finns önskemål att samla personalgruppen efter sommaren och få umgås och få nya kunskaper på en internkurs på plats på kontoret!


christer rautio

christer.rautio@kunskapsgruppen.se 070-619 99 23 Jag jobbar med försäljning av våra kurser, både öppna och företagsinterna. Jag hjälper även företag att inventera kompetenser och designa utbildningssatsningar.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Väntelista Vi informerar dig om denna kursen får lediga platser