17 maj 2019

Om kursen Bli superstrukturerad

Fredrik Sandström på Hermods har en hektisk arbetsvardag med bland annat mycket administration som sköts både digitalt och via papper. För honom blev kursen Bli Superstrukturerad ett bra avstamp för att skapa bättre rutiner och få en mer effektiv arbetsvardag.

Mycket givande och jag fick med mig många bra verktyg. Jag kan inte komma på någonting som skulle kunna göra den här kursen bättre. Jag tyckte att David var väldigt entusiasmerande och han hade ju uppenbart lång erfarenhet av att göra de här sakerna själv.

Här är fyra av de saker Fredrik har ändrat på efter att han gick kursen Bli superstrukturerad:

Rensar hårdare i inboxen
– Man fick många konkreta tips av David. Som att rensa och kategorisera snabbt. Jag slänger ju mycket mer mail nu. Kommer det någon information som jag inte behöver göra något med så slänger jag det direkt. Har en inbox som känns mycket mindre rörig.

Delat upp kalender och att göra-lista
– Jag har börjat skilja mellan kalendern och att göra-listan. Innan såg det ut som att jag hade mer att göra än jag egentligen hade. Vilket var lite stressande.

Har börjat kategorisera min att göra-lista
– Har börjat kategorisera min att göra-lista. Man kan ju kategorisera efter var man är någonstans, eller efter olika projekt eller hur lång tid det tar. Jag har i första hand valt att kategorisera utifrån var jag är någonstans, och sedan även efter olika projekt.

Bättre ordning på skrivbordet
– Sedan hade jag mycket nytta av att jag även städade mitt kontor. Sorterade in papper. Slängde en massa saker som bara låg och skräpade och tog energi. Så att jag fick ordning på hur det ser ut när jag kommer in på kontoret. Jag har en struktur och en ordning nu som gör det lätt att hålla ordning och rensa undan det som jag inte behöver. För mig tar det mycket energi att ha det rörigt runt mig.


Namn: Fredrik Sandström
Ålder: 42
Familj: Fru och två söner 8 och 11 år gamla
Bor: Torslanda
Gör på jobbet: Utbildningsledare för YH-utbildningen Automations- och Robotingenjör i Göteborg
Gör på fritiden: Umgås med familjen, läser, kollar Formel 1

Vill du också gå kursen Bli superstrukturerad? Läs mer och anmäl dig här!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Väntelista Vi informerar dig om denna kursen får lediga platser