Testa våra test!

Ett snabbt sätt att kolla vilken kurs som passar dig, eller hur stora kunskaper du har i ett ämne.

Testa vilken typ av förhandlare du är

Vi har alla våra olika förhandlingsstilar. Mycket beror på hur vi är som personer och vad som är viktigt för oss i mötet med andra människor.
I det här testet kan du komma fram till vilken av dessa fyra stilar du är mest lik.

The Winner-takes-it-all-typen
Du går i gång på förhandlingar och ser det som en tävling. Du ska vinna, vinna, vinna – och tar tar inga fångar på vägen.
Du älskar när det drar ihop sig och blir tuffa tag.
Positivt: Att du gillar att förhandla och är orädd.
Negativt: Att du kan uppfattas som en brutal ångvält och att kortsiktiga vinster kan ätas upp av alla de relationer du bränner på din väg.

We are all the winners-typen
Du är öppen och ärlig förhandlare som förstår och bryr dig om motpartens argument. Du gillar att förhandla, särskilt om det innebär att man kan hitta kreativa sätt att göra alla nöjda.
Positivt: Andra gillar dig och du skapar långvariga relationer.
Negativt: Emellanåt krånglar du till det och överarbetar situationer. Kom i håg att det enkla ofta är det bästa! Kan bli överkörd av en aggressiv motståndare.

Vara vänner-typen
Det viktigaste för dig är att hitta en lösning som är lika bra för alla, och framför allt att alla är sams. Du är känslig för om det blir dålig stämning i förhandlingen, och försöker alltid hålla allas humör uppe.
Positivt: Du är en person som med högsta sannolikhet är mycket omtyckt och som folk vill jobba med.
Negativt: Din aversion mot dålig stämning gör att du i bland kan ge avkall på sådant som är viktigt för dig för att du i stunden vill skapa bra stämning. Du borde kanske träna på att klara av socialt ansträngande situationer?

Jag vill inte vara här – typen

Du hatar att förhandla. Du tycker hela situationen känns obehaglig. Konflikter är det värsta du vet och du gör allt för att undvika dom. Du duckar, du sitter tyst, du kommer med olika ursäkter för att slippa ta förhandlingen.
Positivt: Du är säkert bra på mycket annat, men förhandlingar är inte din grej.
Negativt: Du bör ta tag i din förhandlingsrädsla och börja öva dig i att förhandla. Du har en massa att vinna på att utveckla dig så att du kan bemästra de här situationerna och slipper obehag och att bli överkörd.

 

 

 

Testa dina kunskaper i Arbetsrätt

Ta vårt kunskapstest i Arbetsrätt. Här får du testa vad du vet kring anställningsformer, uppsägningarm arbetsmiljöansvar och andra delar som hör den praktiska arbetsrätten till.

Väntelista Vi informerar dig om denna kursen får lediga platser