30 juni 2021

Vi önskar trevlig sommar och avslöjar föreläsarnas semesterplaner


Snart är det dags för semester för oss på Kunskapsgruppen, och också för våra föreläsare.
Vi har kollat med några av dem hur deras sommarplaner ser ut – svaren ser du nedan.

Ska lära sig “SUPA”

Sofia Norberg som föreläser på kursen Att leda i det lilla företaget.
”I sommar hänger jag med familj och vänner i Stockholms skärgård. Det blir sol, bad och båtliv.
Jag kommer att hänga på Ingmarsö krog, Sågen på Svartsö och ta en utflykt till Fejan.
När det är dåligt väder tänker jag frossa i matlagning, basta och passa på att jogga.
På tv ser jag helst Deadliest catch på Discovery+ och ser fram emot sista säsongen av Younger.
Sommarens utmaning blir att vänja mig vid SUP. Jag har urdålig balans så det kommer se kul ut för alla andra.”

Michael Murphy

Gifter sig i sommar

Michael Murphy som leder kursen i Fastighetsekonomi om sommaren:
– Sommarens stora händelse är att jag och sambon ska gifta oss. Med tanke på läget så blir det ett litet utomhusbröllop med närmaste familjen och vänner.
– Vi längtar verkligen till att pandemin är över så att man kan återuppta resandet då det finns många intressanta platser att utforska.
– Den mesta tiden kommer att tillbringas i sommarstugan där det ska till både pool och en ny altan, vilket kommer att bli en utmaning för en ekonom.
– Säkerligen blir det en del grillat och eftersom jag prenumererar på viner så kommer det förhoppningsvis
några nya trevliga bekantskaper.

Kalle Dixelius

Helgrillat dilamm och fijansk spädgris står på sommarmenyn


Kalle Dixelius, Bli en bättre vardagsskribent:
”Min sommar inleds med två-tre veckor i ett gammalt släkthus i Kyrkesund på Tjörn. Cirka två meter från havet, med byns enda yrkesfiskare bara ett sms bort. Här hänger jag med familj och barn, skriver på dagarna, dricker vitt vin på kvällarna och tar mig an olika matlagningsprojekt.
I år kan det bli en fijiansk lovo med hel spädgris. Eller helgrillat dilamm med timjan. Naturligtvis havskräftor i mängder och en riktigt fin moules frites.

Men efter det blir det mer osäkert. Jag hoppas få komma ned till Grekland i åtminstone någon vecka, men man vet ju aldrig med alla restriktioner. Men om jag får åka dit kommer jag öva min taverna-grekiska och beställa sardines frites med skordaliá, en choriatiki och ena kiló krasí aspro. Och bada i Medelhavet tills håret blir så där stelt av salt.

Men som sagt, jag vet inte om det blir något Grekland. I värsta fall blir det Stockholm resten av sommaren. Men att bada i Mälaren, sitta på uteserveringar och hänga med familj och hund är inte så illa det heller. Inte alls faktiskt.”

Lockas norrut av en gammal tall

Tiina Janson, Officepaketet för självlärda
“I sommar blir det mycket hemma. En tur till Dalarna och vidare uppåt landet är inplanerad, vi ska bland annat titta på världens äldsta träd! Trädet heter ”Old Tjikko” och är en mer än 9 500 år gammal trädklon som växer i Fulufjällets nationalpark. Det tycker jag är värt ett besök!

Jag kommer också att umgås mycket med familjen, självklart blir det grill. Är vi många blir det gärna ”mixed grill”, olika köttsorter och grönsaker. En sås till grillat som är fantastiskt god – och lätt att göra – är att blanda majonnäs med lite dijonsenap.”

“Jag ska njuta av Leffe”

Emelie Allansson som bland annat föreläser på Att leda andra utan att vara chef (men inte i höst då det är dags för tillökning i familjen.)
”Semestern startar vecka 27! Jag tillbringar den med familj och vänner på Västkusten. Vi längtar till Italien, men det får vänta till kommande somrar. Jag kommer dricka mycket alkoholfri Leffe och alkoholfritt rosé och njuta av mat som tagit tid att laga. Förhoppningsvis kan många måltider ätas utomhus”.

Mallis hägrar i slutet av juli

Annika Thörnlund som håller i kurser i Excel och Microsoft Teams.
Semestern börjar med en tur ner till Skåne tillsammans med min man. Vi kommer också att vara hemma en del och då hoppas jag på att kunna locka hem vuxna barn till grillning och bubbelbad.
I slutet av juli åker jag, min man, vår dotter och hennes sambo till Mallorca. Där blir det god mat ex i form av grillad bläckfisk, mycket sol och bad men med det resesällskapet också en del träning.”

Annie vill krönas till
bad-drottning

Annie Möller som du träffar på Att leda andra utan att vara chef.
”I sommar jobbar jag på att bli krönt Skånes bad-drottning. Jag återvänder hem till Sveriges främsta pärlor: Bjäre- & Kullahalvön. Där spelar jag padel, äter närodlad mat, badar i klart och kallt vatten, vandrar på Kullen, dricker vin på Vejby vingård och solar på Väderön. Trots att jag i mina yngre år var en stammis på diverse nattklubbar så blir det numera främst öl i solnedgångarna i goda vänners sällskap.”

Petra Brask

Softar på Tofta

“Semestern tillbringar jag på mitt älskade Gotland med familjen. Du kan se mig softa på Tofta Beach House och äta brunch på Själsö Bageri. Förmodligen gör jag en roadtrip till vackra Närsholmen på östra sidan. Har du aldrig varit på Ön så missa inte följande tips:
Bra ställe att bo: Hotell Alma är relativt nyöppnat och ligger (som namnet antyder) i Almedalen. De har så god mat!! Det är nästan kriminellt att inte prova den halstrade tonfisken samt sparrisbroccolin.
Bra ställe att bada: Ihreviken– Svarthäll – Väl värt ett besök om du vill bada. Vacker sandstrand och sandbotten.
Bra ställe för bakverk:  Själsö Bageri har de godaste bullarna i hela världen. Själsö Själsövägen 10.

Skrotar runt på skroten

David Stiernholm som leder kursen Så effektiviserar du arbetsdagen.
“Jag ska åka ut på sjön när solen skiner och det blåser max 5 sekundmeter, fara till skroten vi hittat nyss och köpa hem stål att svetsa växtstöd till trädgården av, göra spontana en-nattsutflykter till svenska orter vi inte trodde vi ville besöka och äta gott i goda vänners lag ofta(re än förra sommaren).”

Charlotte Råwall gillar inte att grilla.

Chocken: Råwall väljer pastagratäng framför grillat

Charlotte Råwall som bland annat håller i kursen Ledarskap för sjuksköterskor.
Platsen: Jag hänger på Dyrön i vårt sommarhus. Min bedömning är att det är Sveriges bästa ö. Och så blir det så klart Bödagårdens camping i någon vecka och en tur till Köpenhamn.

Maten: Jag grillar inte. Det är ett mysterium för mig att så många gillar att grilla, maten blir ju mycket bättre i en stekpanna eller i ugnen! Dessutom är det ett himla krångel med tillbehören som ska skalas, hackas, skivas, mosas, blandas och jobbas med i timmar. Är inte grillning lite som kejsarens nya kläder? Är inte en hederlig pastagratäng egentligen mycket godare, och dessutom enklare?

Tipsen: Här kommer mitt bästa tips: har rimliga förväntningar på semestern. Du och dina kära kommer att vara både nöjda, missnöjda och allt däremellan precis som under resten av året, och det är helt i sin ordning!

Och spela “Lappleken” tillsammans. I den skriver alla 10 lappar var med namnet på en person som alla känner till (kändis, släkting, vän, ICA-kassörskan, mannen alla såg skrika på sin fru på den stora båten i hamnen, etc), viker ihop den och lägger den i en skål. Ni delar in er i lag m minst 2 i varje och kör 4 rundor: 1. under 1 minut ska den ena i laget förklara vem personen på lappen är utan att säga namnet. Rätt antal gissningar blir poängen. Lagen turas om tills lapparna är slut. Runda 2: Lagen ska förklara vem som står på lappen med ett ord. Rätt antal gissningar under 1 minut blir poängen. Runda 3: charader – illustrera den person som står på lappen med kroppen, ditt lag gissar vem du försöker visa.  Runda 4 (den roligaste): illustrera med ett LJUD vem som står på lappen  – ord och gester är förbjudna! Här gäller det att använda sin kreativitet :)! En väldigt roligt lek, helt enkelt.

Vi på Kunskapsgruppen vill önska alla deltagare, föreläsare och övriga samarbetspartners en riktigt härlig sommar – vi ses och hörs igen i augusti!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Väntelista Vi informerar dig om denna kursen får lediga platser