Vad är likheten mellan en cigg och en bra kurs?

När min vän och kollega John för några år sedan försökte sluta snusa gick det inget vidare. År av snusande under alla dygnets vakna timmar hade renderat i ett så starkt nikotinbehov att verkligheten utan en prilla eller två under läppen blev skev.
– Det kändes som jag föreställer mig hur det är att åka bob. Allt var skakigt så in i helvete och som om hjärnan, på grund av G-kraften, liksom hela tiden släpar efter och befinner sig utanför själva huvudet. I alla olika riktningar samtidigt, berättar han.

Efter 4-5 dagar brast det. På trottoaren utanför det lokala haket Sejdeln på Andra Långgatan i Göteborg sög han en sen kväll i sig en Gul Blend. Och plötsligt vände allt.
– Att ta ett bloss gjorde liksom så att hjärnan föll på plats. Allt blev stilla och behagligt, det var som att världen klarnade framför mina ögon.

Lite så är det ju när man går på kurs eller läser en bra bok också. Plötsligt presenteras en teori som får verkligheten att framstå som skarp och sorterar upp i allt kaos.

Susan Wheelans teori om gruppers utveckling till exempel. När man hör den första gången förstår man precis vilka olika stadier man har varit i, och det känns plötsligt helt naturligt att det kan komma en period av ”opposition och konflikt” efter hunky dory-perioden man ofta har i början av en relation (oavsett om det är en grupp eller parrelation).
Så var det för Axel Hedarp (som du läser om här) när han gick vår kurs Ledarskapsutveckling för chefer.

Själv hade jag ett litet sådant moment under vår kostnadsfria föreläsning om Microsoft 365 (som du kan se här om du missade den live). Det var när Annika Thörnlund redde ut vad alla moln, gröna ringar med bock i och andra symboler man har i OneDrive innebär. För visst kan man bli VANSINNIG på att grejer ligger BÅDE på OneDrive OCH på C där det tar upp onödig plats?
Men efter att Annika förklarade detta infann sig en nästan lika zen-liknande känsla som den John hade den där natten när han kysste cigarettfiltret utanför sitt stamlokus.

Här ser du översikten över OneDriveikonerna som fick min puls att sjunka

Fredrik bankler

Utbildningsansvarig fredrik.bankler@kunskapsgruppen.se 031 – 22 24 55  /  0765-424 396

En kommentar

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Väntelista Vi informerar dig om denna kursen får lediga platser